CILJ KOJEG NEMA!

CILJ KOJEG NEMA!

Prateći komentare o proteklim izborima, može se čuti i pokoja zanimljiva rečenica.

Uglavnom ljevičari nastupaju dovoljno kritično prema svojim predstavnicima, koji su se po mom mišljenju, ipak razišli u konsenzusima, i to poradi osobno privatnih interesa i u neku ruku lukavo odigrali na kartu nezainteresiranosti, koja će im u ovakvoj općoj situaciji, gledajući strateški, jako dobro doći, što u neku ruku pokazuje i moć analitike i političku zrelost!

Od strane desnog centra "ZNA SE", sve što se čuje je: „Zgazili smo vas!“ ili „Zgazili smo ih"! , što je u potpunosti i za očekivati i nije za zamjeriti, s obzirom da se radi o biračkom tijelu koje je na razini obrazovanja večernje škole i indoktrinacije. Svaki drugi racionalni stav, s te strane, koji bi naglašavao relevantne razumske okvire bio bi poput trna u oku, jednostavno bi se normalni razum upitao što se događa?

Međutim, po meni je zabrinjavajuća činjenica da ni lijevi ni desni nemaju niti cilja niti osjećaja za "opće dobro". A što, kod mene osobno, nezaobilazno dovodi do pitanja: „Kome ovakva situacija odgovara?".

Opća situacija je svedena na sitne privatne interese, u smislu tko će koga više  prevariti i tko će više i na koji način iskoristiti postojeće stanje kaosa za osobno bogaćenje, a bez jasnog općeg političkog i humanističkog cilja koji garantira i pokazuje dobru namjeru za stvaranje "OPĆEG DOBROG"!

Možda bi se oni koji se ponašaju kao vlasnici sustava, a u stvari su paraziti nacije, trebali upitati Zašto to rade? Koja je svrha toga što rade? I kakve posljedice će proizići od toga što rade? Ovakvu indiferentnost prema općem dobru teško da je ova planeta vidjela u svojoj povijesti. Ovo načelo proto-obrazovanja proizvedeno je u svrhu udara na obrazovanje, na pozitivnu svijest, kreativnost i onu neoskrnavljenu, zdravu svijest svjesno zdravog čovjeka. Svrha toga udara je da se kod relevantno školovanih skupina, namjerno osiromašenih i dovedenih u podčinjeni položaj, a naspram despotsko-fašističkog sustava, stvori prividni osjećaj apsolutne nemoći i na osnovu toga izazove indiferentnost prema postojećem stanju, prema samom sebi i društvu u kojem se egzistira, a samo zbog toga da bi se i dalje održala postojeća raspodjela materijalnih  dobara.

Znate, luciferski egoizam, pohlepu, indoktrinaciju i ostalo u tom smjeru, jako lako možete savladati obrazovanjem, koje implicira zdravu svijest i podiže je na razinu humanističke iluminacije i inicijacije u svete razine osjećaja za  OPĆE DOBRO.

Marijan Strunje

Dan antifašističke borbe

Zbornik