NA TRAGU SVIJETLA

NA TRAGU SVIJETLA

 

Jutro je,čovjek se probudi digne,zadovoljno se protegne,dođe do prozora i pogleda vani.

Mada je kalendarski,zagazio o dvadesete godine 21_prvog stoljeća,ono što čovije vidi u suštini egzistirajućeg vremena je duh „tamnog  srednjeg vijeka“.

Onog vijeka,koji se svim silama trudio da zaustavi ne zaustavljivi duh znanosti,prosperiteta i slobode naroda,radničke klase i proleterijata.

Duh,čiste kozmološke etike i morala,duh naravnih zakona,neiskvarene filozofije,relevantnog humanizma i svetosti transcedencije. Da,to je duh prosperiteta,koji čini čovjeka pojedinca herojem uma,koji čovjeku pojedincu daje motivaciju za samo inicijativu u humanitarnim okvirima da se isti (čovjek-radnik-proleter), profilira kao supomagač sveopćem „Univerzalnom Umu“ u procesu evolucije,i promjne lica zemlje na bolje !

Gledajući tako kroz prozor,u tamu Srednjeg Vijeka,koja je danas više nego,i onda-tj u onim vremenima,zahvatila sve pore ne samo čovjeka pojedinca, nego- na žalost i grupa,društva pa i gotovo cjelokupne narode !

Kad sve to vid,procesuira i shvati,čovjeka uhvati sjeta,jer jednostavno na horizontu života u ovakvim uvjetima, nema svjetla,nema nade,nema ničega,osim nihilizma opće svijesti a  koje je pragmatično očitovanje ludila razuma i lokalne logike kod uređivača života unutar ljudskih zajednica.

Međutim,ipak se unutar tame,prema načelima univerzalne logike,počinje buditi ,u okvirima odbačene radničke klase,proleterijata ,ona svijetla svijest o pravu na slobodu čovjeka,čovjekova duha i duše,ona svijest koja čovjeku radniku otvara oči,govoreći mu:“pa ti si radniče-proleteru sila,ona stvarna stvaralačka sila koja jedina na ovom dijelu svemira ima moć,snagu i legitimitet,da sudjeluje u sveopčoj evoluciji,da bude su pomagač kozmološkoj transcedentalnoj neuništivoj sili  u promjeni  lica ove naše egzistirajuće destinacije,zvane PLANETA ZEMLJA.

Svijetlo koje se budi u ovoj dolini smrti,smrti čovječje svijesti ,smrti čovječjeg dostojanstva i smrti čovječje osobnosti  pokazuje put koji se zove- ANTIFAŠIZAM.

Da,antifašizam,radnička klasa : su ne djeljiva univerzalna cjelina- ovdje gdje čovječanstvo egzistira,oni tvore jedno univerzalno radničko-proletersko tijelo povezano  jednim jedinim duhom humanizma, ljubavi, pravde i istine. Taj duh je proizašao,kao odgovr na zli usud u koji su narod i radničku klasu utopile tamne fašističke snage koje trenutno vladaju ovim planetom. Koje su vlastitim narodima donijele  patnju,oduzimanje osobnosti,oduzimanje dostojanstva i oduzimanje mogućnosti življenja života na razini relevantnih kozmoloških i humanističkih načela .

Prema tome,antifašizam je,ovdje na zemlji, put u budućnost,to je put svijetla!

Pisano je:“Tko hoda po svijetlu taj se ne spotiče“!

Znate,supstancija koja se proteže ovim tekstom je ona ista iz prapovjesti,u vrijeme posanka,a to je načelo : „Da je čovjek stvoren s ljubavlju i namjerom da viječno živi“!Dakle supstancija je ljubav !

A zlo i zavist i ljubomora,luciferski egoizam su bacili čovjeka u pakao,smrti, ropstva,ne naravnih zakona,falših zakona,posrnuloe pravde i sotonističkih načela,sve da bi se podredila većina iste vrste oligarhijskoj manjini.

Znate na ovoj planeti još nije izmišljn toliko pejorativno gadljiv termin da bi se njime mogli definirati svi oni koji  svoju vrstu,poradi nagona žele podrediti sebi !

 

Tko ima razum neka shvati !

                                                                                                        Rab,20.06.2020g.g.

                                                                                                         Marijan Strunje

 

Dan antifašističke borbe

Zbornik